VARAA AIKA VERKOSSA VARAA AIKA SOITTAMALLA

PALVELUT

Lapsettomuushoitojen jälkeiset toimenpiteet

Koeputkihedelmöityksen (IVF, ICSI), inseminaation tai muun hedelmöityshoidon jälkeen ja raskauden aikana tehdään tiettyjä toimenpiteitä ja tutkimuksia, joiden avulla seurataan hoidon onnistumista ja raskauden etenemistä.

Hoidon jälkeen sovimme asiakkaan kanssa ajan, milloin raskaustesti tehdään. Asiakas saa myös kattavasti tietoa tilanteen etenemisestä ja aikatauluista. Hoidon jälkeen asiakas saa myös mukaansa hoidonseurantakaavakkeen.

Hedelmöityshoidon jälkeiset tukihoidot ja -lääkitykset suunnitellaan asiakaskohtaisesti

Jokainen asiakas ja lapsettomuushoitoprosessi on yksilöllinen, minkä vuoksi erilaiset tukihoidot ja lääkitykset suunnitellaan räätälöidysti jokaiselle asiakkaalle. Tyypillisimpiä tukihoitoja ovat esimerkiksi erilaiset hormonihoidot, kuten estrogeeni- ja keltarauhashoidot. Hormonihoidoilla tuetaan kehoa raskauden ylläpitämisessä.

Raskauden alkuvaiheessa myös psykologisen tuen merkitys korostuu. Gynovan terapeuttipalvelu tarjoaa tukea ja keskusteluapua, jos asiakas haluaa käsitellä raskauteen liittyviä asioita ammattilaisen kanssa.

Lue lisää terapeuttipalveluista!

Milloin ensimmäinen ultraäänitutkimus tehdään?

Raskausviikolla 7+ on varhaisraskauden ultraäänitutkimuksen aika, jolloin sikiön sydänäänet jo näkyvät. Ultraäänitutkimus voidaan tarvittaessa tehdä jo aikaisemmin, jos odottavalla on aiemmin ollut jonkinlainen komplikaatio, kuten kohdun ulkopuolinen raskaus tai keskenmeno.

Varhaisraskauden ultraäänitutkimuksessa varmistetaan, että sikiö on kiinnittynyt oikeaan paikkaan ja on oikean kokoinen. Ultrassa nähdään myös sikiöiden lukumäärä sekä voidaan määrittää laskettu aika.

Tässä vaiheessa raskautta on hyvä myös varata aika neuvolasta.

Olemme tukena koko raskauden ajan

Gynovan asiantuntijat ovat tukena ja antavat neuvoja koko raskauden ajan ja haluavat kuulla asiakkaiden kuulumisia pitkin matkaa. Raskauden myöhäisemässä vaiheessa tehtävät tutkimukset (esim. ultraäänitutkimukset ja NIPT) voidaan tehdä Gynekossa asiantuntijoiden toimesta.

Synnytyksen jälkeen asiakas palauttaa meille hoidonseurantakaavakkeen, joka on annettu asiakkaalle jo hoidon jälkeen. Kaavakkeeseen kirjataan tiedot raskauden kulusta, synnytyksestä, sekä äidin ja lapsen voinnista. Kaavakkeen tiedot raportoidaan THL:lle ja sen avulla seurataan mahdollisia poikkeavuuksia.

Varaa aika hedelmöityshoitoon!

Hoito alkaa ensikäynnillä, jossa selvitetään taustatietoja ja tehdään perustutkimukset.

Lue lisää!

Katso myös

Asiantuntijamme Varaa aika