Jos koeputkihoidossa jää tuorealkion siirron jälkeen ylimääräisiä, hyvänlaatuisia alkioita, ne voidaan pakastaa mahdollista myöhempää käyttöä varten. Yksi koeputkihedelmöitys (IVF-hoito) tai mikrohedelmöitys (ICSI-hoito) antaa siten mahdollisuuden yrittää raskautta myöhemmin uudelleen.
Pakastetun ja sulatetun alkion siirto tehdään tavallisesti luonnollisella kierrolla. Siirto ajoittuu munasolun irtoamisen (ovulaatio) mukaan alkion ikä huomioiden. Joskus luonnollista kiertoa voidaan tukea kevyellä hormonihoidolla. Siirron jälkeen käytetään keltarauhashormonia tukemaan raskauden alkamista. Tarvittaessa kohdun limakalvo valmistellaan siirtoa varten estrogeeni- ja keltarauhashormonilla. Hoitokierrolla tehdään UÄ-tutkimus siirtoajankohdan määrittämiseksi.
Katso myös
Ensikäynti ja hedelmällisyyden arvio
Ensikäynnillä selvitetään laajasti taustatietoja, tehdään gynekologinen tutkimus ja tavallisesti myös ultraäänitutkimus. Ensikäynnille voi hakeutua heti, kun hedelmällisyys huolettaa.
Lapsettomuushoidot suunnitellaan yksilöllisesti
Hoidon tarve ja hoitomalli arvioidaan kokonaisvaltaisesti ja mielipiteitäsi ja toiveitasi kuunnellen.
Munasolujen ja siittiöiden luovutus Gynovassa
Gynovassa voit luovuttaa munasoluja ja siittiöitä joustavasti. Luovutettuja sukusoluja tarvitaan koko ajan ja ne muuttavat monen lapsihaaveet todeksi.