VARAA AIKA VERKOSSA VARAA AIKA SOITTAMALLA

PALVELUT

Ensikäynti, hedelmällisyyden arvio

Hedelmällisyyden arviointiin voivat hakeutua kaikki (naiset ja miehet), joita oma hedelmällisyys mietityttää.

Lapsettomuustutkimuksiin voi hakeutua viimeistään vuoden kuluttua, ellei raskaus ala säännöllisestä yrittämisestä huolimatta. Tutkimuksiin kannattaa hakeutua aikaisemmin, mikäli nainen on yli 35-vuotias, samoin jos  kuukautiset ovat epäsäännölliset tai tiedossa on jokin mahdollisesti hedelmällisyyteen vaikuttava seikka (naisella tai miehellä) tai nainen haluaa lasta yksinään tai toisen naisen kanssa. Ennen ensimmäistä tapaamista on hyvä täyttää esitietolomake valmiiksi ja ottaa mukaan vastaanottokäynnille.
Avaa lomake:
Naisen lomake
Miehen lomake
Ohje siemennestenäytteen antoa varten

Ensikäynnillä selvitetään laajasti taustatietoja, tehdään gynekologinen tutkimus ja tavallisesti myös ultraäänitutkimus. Mahdollisia jatkotutkimuksia ovat esimerkiksi verikokeet ja munajohdinten aukiolon tutkimus. Miehen perustutkimuksiin kuuluu sperma-analyysi, johon ajanvaraus tehdään erikseen.

Käynnin tarkoituksena on selvittää hedelmättömyyden syitä ja miettiä alustavasti hoitoja. Joskus hoito voidaan suunnitella ja sopia jo ensikäynnillä. Ensikäyntiin kuuluu myös lapsettomuushoitajan tapaaminen.

Katso myös

Asiantuntijamme Varaa aika