YHDESSÄ
SAAMME AIKAAN

IHMEITÄ

Kesän varjo – stressi

Blogi 01.06.2020

 

Kaunis alkukesä ilahduttaa meitä vihdoinkin!

Lämpö ja valo taikoivat hetkessä sellaisen upean vihreyden, jota näkee vain touko-kesäkuussa. Osa kukkasista on jo avautunut pörriäisten värikkääksi iloksi, linnut konsertoivat moniäänisesti pesäpuuhien lomassa ja ilma on kirkasta ja taivas korkealla. Pohjolan yöt ovat saaneet ainutlaatuisen valonsa ja tyyneytensä. Niille ei löydy vertaista.

Useimmat meistä puuhastelevat nyt erityisten “alkukesähommien” parissa. Ne ovat kullakin omanlaisia, mutta selvä merkki kesästä. Pihapuuhia, kesäkukkasia, ikkunan pesua, siivousta, terassin tarkastusta, grillin testausta, korvasienten etsimistä ja niin edelleen. Monella saattaa olla johtotähtenä ajatus, että juhannukseen mennessä tai ennen keskikesän kesälomaa hommat pitää olla tehtynä.

Usein alkukesästä, ennen kesälomaa, työn aiheuttama väsymyksen ja uupumuksen tunne pääsee helposti pinnalle. Ärtymystä voivat lisätä tänä vuonna koronaepidemiasta aiheutuvat rajoitukset, jotka saattavat muuttaa jo suunniteltuja tai totuttuja lomasuunnitelmia. Lomalta odotetaan aina paljon. Vuoden uurastuksen jälkeen edessä on muutaman viikon pätkä, jolloin voi levätä, tehdä omia kivoja juttuja ja kerätä voimia. Entä, jos näin ei käykään.

Tiukka aikataulutus monille tehtäville, pitkästä työrupeamasta valmiiksi väsynyt olo ja lomasuunnitelmien epävarmuus eivät ilahduta. Stressin tunne kannattaa huomioida. Se vaikuttaa hyvin monella tapaa elimistöön ja toipuminen voimakkaasta stressistä voi kestää kauan. Parasta on ennalta ehkäistä liiallista stressiä.

Huolehdi siis ensin itsestäsi, sitten vasta lähimmäisistäsi. Vaihda näkökulmaa, anna ajatuksille ja päämäärille väljyyttä, älä vaadi, ole armollinen, hengitä, nauti kesästä ja metsästä, tee mieluisia
juttuja. Nuku, lepää ja liiku riittävästi, syö terveellisesti. Luota siihen, että asioilla on tapana järjestyä. Keinoja ehkäistä stressiä on paljon, jokaiselle varmasti löytyy omansa. Virkeänä jaksat myös paremmin auttaa muita murheissaan.

Positiivinen suhtautuminen asioihin ja hyvien tekojen tekeminen ovat tunnetusti hyvää oloa lisääviä seikkoja. Kannattaa uskoa myönteisiin lopputuloksiin ja onnistumisiin. Nyt koronakesänä hyvä teko tarkoittaa esimerkiksi kotimaan matkailua ja kotimaisten, paikallisten yritysten palvelujen käyttämistä. Omilla valinnoillamme voimme siis auttaa koronaepidemiasta kärsineitä yrityksiä ja helpottaa työllistämään lomautetut. Pienistä teoista muodostuu se pelastava virta.

Gynova, kotimainen ja oululainen hedelmöityshoitoja tarjoava klinikka, haluaa vähentää stressiäsi monin tavoin. Kaikkia hoitoja voidaan tehdä huomioiden kuitenkin vielä jäljellä oleva koronatauti ja siihen liittyvät suositukset. Gynova palvelee koko kesän ajan eli lomallakin voit tulla hoitoon, jos niin on sinulle parasta. Joustavat aukiolot ja yksilölliset hoitosuunnitelmat tekevät tilaa kesän muille menoille. Neuvontaa ja tukea on tarjolla koko ajan, ja kysyä voit mitä vain. Vähennetään yhdessä hoitoihin liittyvää stressiä.

Gynovalaiset toivottavat hyvää mieltä kaikille!

KAIKKI KIRJOITUKSET