YHDESSÄ
SAAMME AIKAAN

IHMEITÄ

Luottamus, hyvää tekevä juttu

Blogi 04.03.2020

Nyt ne ovat alkaneet, kevätviikot.

Matinpäivä 24. helmikuuta on ensimmäinen kevätpäivä, jos on uskomista vanhan kansan tietoon. Työntäyteisiä, hämäriä ja sateisia alkuvuoden härkäviikkoja on ahkerasti puurrettu läpi ja vieläpä tavallista pidempi karkausvuoden helmikuukin. Kevättä ja sen juhlaa pääsiäistä odotellaan nyt innolla.

Vaikka vanhan kansan sääviisaus lupaa keväistä keliä jo helmikuun lopulta, niin kyllä me luultavasti ehdimme vielä harmitella äkillisten takatalvien ei-toivottuja vierailuja. Pakkasessa palellessa tai tuiskussa tarpoessa kiukku voi kiehahtaa. Missä se kevät nyt viipyy? Onneksi kuitenkin meiltä jokaiselta löytyy malttamattoman mielen pohjalta horjumaton luottamus siihen, että kyllä lämpö ja valo lisääntyvät päivä päivältä ja kevättä kohti mennään. Kiukku väistyy ja alkaa ehkä hymyilyttää. Luottamus on hyvää tekevä juttu.

Mitähän se hyvää tekevä luottamus tarkoittaa meillä Gynovassa? Potilaille, kumppaneille, työntekijöille. Miten luottamuksen voi ansaita ja miten sitä lisätään? Porina kahvihuoneessa alkaa ja vastauksia satelee.

Pitää olla laatua. Hyvät toimintatavat, selkeät toimintaohjeet, säännölliset tarkastukset, kokeneet ja osaavat asiantuntijat. Ne luovat pohjan hyville hoitotuloksille ja tyytyväisille potilaille.

Ihmisillä on väliä. Haluamme auttaa, välitämme, kunnioitamme ja kuuntelemme. Potilaan tilanne ja näkökulma ovat hoidon lähtökohta, yhteistyökumppanin palaute on tärkeää, työtoverin työ on arvokasta.

Klinikan toiminnan tulee olla läpinäkyvää, ymmärrettävää. Sitä pitää kehittää koko ajan potilaiden ja kumppaneiden tarpeita vastaavaksi. Vastavuoroisuus ja dialogi ovat kehittämisen perustaa.

Onneksi nämä luottamusasiat ovat tuttuja meille gynovalaisille! Niihin on helppo sitoutua ja niitä on ilo toteuttaa.

Alkaneilla kevätviikoilla ja vuoden kaikkina muinakin viikkoina meillä Gynovassa on erinomainen mahdollisuus omalla toiminnallamme lisätä luottamusta, sitä kaikille hyvää tekevää juttua.

Tervetuloa Gynovaan!

KAIKKI KIRJOITUKSET