YHDESSÄ
SAAMME AIKAAN

IHMEITÄ

Gynova – jo 4 vuotta lapsettomuushoitoja

Blogi 21.11.2023

 

Gynova – jo 4 vuotta lapsettomuushoitoja

Juuri nyt vietämme täällä Gynovassa 4-vuotisjuhlia. Aika on mennyt kuin siivillä. Huolimatta siitä, että ajat yrityksille ovat olleet haastavat, olemme edelleen ylpeitä siitä, että Oululla on julkiset toimijansa lisäksi tämä oma yksityinen, paikallinen ja kotimainen hedelmöityshoitoklinikkansa.

Aikoinaan Gynovan perustamispäätös syntyi halusta auttaa ja hoitaa lapsettomia pareja. Olemme kaikki tehneet tätä työtä pitkään, osa yli 10 vuotta, toiset jo yli 20 vuotta. Gynovassa työskentelevien henkilöiden yhteenlaskettu työkokemus hedelmöityshoitojen parissa on yli 100 vuotta! Silti edelleen jokainen meistä kokee haluavansa auttaa niitä ihmisiä ja pareja, jotka taistelevat toistaiseksi toteutumattoman lapsihaaveen kanssa.

Missä olemme onnistuneet: hoitotuloksemme ovat olleet erinomaiset. Tämä on meidän klinikkamme ykköstavoite ja se on iloksemme toteutunut.

Gynovan tavoitteena on olla Pohjois-Suomen ykkösklinikka hoidon laadussa ja palvelussa. Haluamme olla eettinen ja kestävällä pohjalla toimiva lapsettomuusklinikka. Näiden asioiden eteen olemme valmiita tekemään töitä.

Myös sukusolujen luovuttajat ovat jo paremmin löytäneet meidät. Meillä on paljon pareja, jotka eivät mahdu julkisen hoidon piiriin ja joiden ainoa mahdollisuus tulla raskaaksi ovat luovutetut sukusolut. Siksi olemmekin iloisia, kun olemme saaneet luovuttajia. Mutta silti tarvitsemme koko ajan lisää sekä munasolujen että siittiöiden lahjoittajia.

Jatkuva kouluttautuminen alallamme on erityisen tärkeää ja Gynovassa olemme päässeet osallistumaan hyviin koulutuksiin. Koronapandemia aiheutti sen, että myös etäyhteydet erilaisiin koulutuksiin pelaavat nyt niin hyvin, että on mahdollista helposti osallistua kotikaupungista erilaisiin ulkomaisiin koulutuksiin.

Kaiken kaikkiaan olemme onnistuneet luomaan Gynovasta työpaikan, minne on hyvä tulla töihin.

Missä emme ole onnistuneet: Tähän on ehkä hankala vastata. Yksi harmaita hiuksia aiheuttava asia on kuitenkin markkinointi. Miten olla esillä positiivisesti, nuorekkaasti ja välillä ehkä räväkästikin, mutta silti hienotunteisuus säilyttäen? Miten olla esillä niin, että kun ihmisellä tulee hätä lapsettomuudestaan, hän löytäisi meidät heti ja helposti? Kukaan meistä klinikkalaisista ei ole Insta- eikä Tiktok-sukupolvea. Hoitoalalla työskenteleville itsensä markkinointi tai ”kissan hännän nostaminen” ei useinkaan ole sisäsyntyistä. Mutta tätäkin me opettelemme Gynovassa.

Me emme myöskään ole pystyneet auttamaan kaikkia parejamme saamaan lasta. Joidenkin kohdalla olemme joutuneet nostamaan hoitojen osalta kädet pystyyn. Olemme kuitenkin yrittäneet yhdessä parin/potilaan kanssa miettiä, onko enää muita keinoja, joilla asiaa voisi edesauttaa. Nämä tilanteet tuntuvat epäonnistumisilta, vaikka tiedämmekin, että on asioita, joita lääketiede ei vielä voi ratkaista.

Nämä neljä kulunutta vuotta ovat olleet haastavaa aikaa uuden yrityksen perustamiselle ja toiminnalle. Silti olemme onnistuneet Gynovassa ja nyt saamme tehdä työtämme haluamallamme tavalla. Yhteisten arvojemme mukaisesti ihmisillä on väliä, laadulla on väliä ja toiminnan on oltava läpinäkyvää.

Sydämellinen kiitos Gynovan ihanille asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja henkilökunnalle kuluneista vuosista!

KAIKKI KIRJOITUKSET