YHDESSÄ
SAAMME AIKAAN

IHMEITÄ

Gynova, 1 vuotta

Blogi 31.12.2020

Gynova, 1 vuotta!

Avasimme uuden, täysin kotimaisen ja oululaisen lapsettomuusklinikka Gynovan reilu vuosi sitten 1.11.2019. Vähänpä arvasimme, mitä oli tulossa. Silti kaiken tähän asti koetun jälkeenkin, toiminta on vastannut toiveitamme ja odotuksiamme.

Gynovan perustamispäätös syntyi halusta auttaa ja hoitaa lapsettomia pareja. Olemme kaikki tehneet tätä työtä pitkään, osa yli 10 vuotta, toiset jo yli 20 vuotta. Gynovassa työskentelevien henkilöiden yhteenlaskettu työkokemus hedelmöityshoitojen parissa on yli
100 vuotta! Antoisien työvuosiemme aikana olemme saaneet olla auttamassa raskauksia alkutaipaleelle ja lapsia on syntynyt jo satoja.

Mitä sitten on tapahtunut kuluneen vuoden aikana?

Aluehallintoviraston lupa avata klinikka saatiin heti, kun olimme saaneet tilaremontin valmiiksi. Mainitsemisen arvoista on, että remontti valmistui täysin aikataulussa. Niin kuin arvata saattaa, sisustamisvaihe oli hauskaa aikaa. Vaikka pyrimmekin kaikin tavoin teettämään tarvitsemamme työt oululaisilla firmoilla, niin nyt klinikan sisustaminen hoidettiin ulkopaikkakuntalaisilla tuotteilla, kuitenkin omin voimin ja oman suunnitelman mukaan.

Varsinaiseen lapsettomuusklinikan toimintaan tarvitaan FIMEA:n (Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus) lupa, ja heidän Gynova tekemäänsä tarkastusta jouduimme odottamaan tammikuun loppupuolelle. Erityisen hienoa ja ilahduttavaa oli, että tarkastus meni läpi ilman mitään huomautuksia. Niinpä pääsimme aloittamaan parien hoidot.

Maaliskuussa toimintaan tuli yllättävä käänne, kun hoitojen antamista rajoitettiin COVID-19:n takia. Luonnollisesti noudatimme annettuja ohjeistuksia, jotka sitten kesää kohden rajoittivat hoitoja vähemmän ja vähemmän.

Pikkuhiljaa klinikan toiminta on vakiintunut ollen nyt aivan normaalia lapsettomuusklinikan toimintaa. Ja se onkin meille kaikille lapsettomuushoitojen ammattilaisille tuttua ja mieluisaa. Osaamista ja ajan tasalla pysymistä varmistamme koulutuksilla (tällä hetkellä
etäkoulutuksilla), joihin osallistumme tavanomaiseen tapaan. Plussaa toiminnassamme ovat joustavat työajat ja myös mahdollisuus tehdä töitä viikonloppuna. Lisäksi olemme iloisesti yllättyneet klinikan tilojen toimivuudesta. Usein pariskunta saa olla omassa rauhassaan, mutta mikäli paikalle sattuu useita pareja, löytyy jokaiselle oma soppi. Tämä on tietysti hyvä asia etenkin nyt koronan jyllätessä.

Erityisen ylpeitä olemme laboratoriostamme. Biologimme Sanna on hankkinut sinne kaiken tarvittavan laitteiston. Sannalla on jo yli 10 vuoden kokemus IVF-biologin työstä ja hänellä oli selvä näkemys siitä, mitä tarvitaan hyvätasoiseen laboratorioon. Alkiot ovat voineet hyvin laboratoriossamme, josta yhtenä merkkinä ovat hyvät hoitotulokset.

Vuosi 2020 on ollut erityisen haastavaa aikaa uuden yrityksen perustamiselle. Silti olemme onnistuneet ja saamme nyt tehdä tätä työtä haluamallamme tavalla. Yhteisten arvojemme mukaisesti ihmisillä on väliä, laadulla on väliä ja toiminnan on oltava läpinäkyvää.

Sydämellinen kiitos Gynovan ensimmäisestä toimintavuodesta ihanille asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja henkilökunnalle!

Toivomme kaikille oikein hyvää ja onnekasta alkavaa vuotta 2021!!

Tervetuloa Gynovaan!
www.gynova.fi
puh: 044 9871012

KAIKKI KIRJOITUKSET